Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić pieczeń z mincemeat, to trafiłeś we właściwe miejsce. To pyszne, tradycyjne brytyjskie danie od wieków cieszy się popularnością wśród rodzin i przyjaciół. Stworzone przez krzyżowców mincemeat jest mieszanką wołowiny, suszonych owoców, orzechów i aromatycznych przypraw. Choć na początku może się to wydawać trudne, proces jest dość prosty. Wszystko, co musisz zrobić, to połączyć składniki, upiec je i gotowe!
Homemade mincemeat jest łatwiejszy do przygotowania niż komercyjnie przygotowane wersje. Zamiast tradycyjnego łuszczu wołowego, w tym przepisie wykorzystuje się masło. Łupek wołowy można kupić na lokalnym rynku rolniczym. Powinieneś pozwolić suet siedzieć w temperaturze pokojowej przez co najmniej godzinę przed użyciem go. Możliwe jest również użycie łusek zamiast masła w tym przepisie.
Aby zrobić mincemeat do pieczeni mincemeat, zacznij od przygotowania owoców, które są używane w tym przepisie. Następnie gotuj je przez jakiś czas, aż będą miękkie i pulchne. Gdy już się ugotują, pozwól mieszance ostygnąć i przykryj ją. Kiedy będzie gotowa do użycia, mincemeat należy pokroić na duże kawałki i schować do lodówki, aż przestanie być ciepła. Po ugotowaniu mięsa wyjmij mięso z brytfanny i przechowuj je w lodówce do czasu, gdy będzie potrzebne. Ewentualnie można je również przechowywać do miesiąca, jeśli zostanie przerobione na ciasto.
Jeśli robisz własne mincemeat, rozważ jego wykorzystanie. Możesz przygotować go w dużym holenderskim piekarniku i dodać 2 łyżki stołowe rumu lub brandy. Gdy już przygotujesz mincemeat, przechowuj go w lodówce przez kilka dni lub możesz go zamrozić do długotrwałego przechowywania. Po schłodzeniu najlepiej użyć go w ciągu tygodnia lub dwóch.
Aby zrobić mincemeat, możesz dodać warzywa do wyboru. Minceme z mieszanymi warzywami może być wołowe, wegetariańskie lub wegańskie. Gotuj przez około 6 do 8 minut i podawaj z pieczonymi ziemniakami, tłuczonymi ziemniakami lub kremowym puree. Używanie mielonej wołowiny i warzyw jest tradycyjnym brytyjskim comfort food. Jest tani, szybki i łatwy w przygotowaniu i wykorzystuje zszywki ze spiżarni. Jest świetny dla rodzinnego posiłku w budżecie!
Możesz użyć mincemeat do wypełnienia ciasta na ciasteczka. Możesz też dodać je do ciasta z serkiem kremowym, aby uzyskać pyszny świąteczny deser. Tarty z mincemeat są również świątecznym klasykiem. Wydrukowane i przygotowane ciasto możesz piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeśli używasz mincemeat w przepisie, upewnij się, że sprawdzisz składniki i przeczytasz uważnie instrukcje.
Podobne tematy